Follow

Jobbar på ett manus för en kort intro-film: "Mastodon på 5 minuter". Känns som det kom en ny våg med svenskar idag vilket är jätteroligt :)

Vad får jag inte missa att ta med?

@axbom Tips på hur man hittar nya kompisar att följa. Och hur jag letar rätt på en specifikperson som jag inte vet är på Mastodon. Om det ens går att söka så.

@axbom Nyttige funksjoner som er litt unikt for Mastodon, som redraft, varsel om toots fra enkeltkontoer, OCR av bilder, CW, flere pinned toots samtidig, lage egne felt for tekst og linker i egen bio, private notater på andres bio...

@axbom @forteller Spennende prosjekt! Nysgjerrig på hvordan du tenker å få gjennomført produksjonen av videoen?

@giltvedt @forteller Jag jobbar agilt. Tänker att jag försöker få ut en första version ikväll! Men jag är också vansinnig tidsoptimist. 😂

@axbom beror lite på syftet med de 5 minuterna. Informera om vad det är, eller en ”how-to”?

Jag tycker personligen att insikten om att det är ”vanliga” människor (dvs inte ”brands” eller ”influencers”), som för ”vanliga” vardagliga dialoger (dvs inte enbart broadcastar marknadsföring) är en av de viktigare skillnaderna jämfört med de stora algoritm-styrda sociala nätverken.

Just det att det inte finns någon algoritm är ju annars en sak som kan kräva lite tillvänjning, då det ställer lite högre krav på användaren själv att forma sin egna upplevelse.

@axbom Det här med att man kan skapa multipla användare förvirrar - så gör det så enkelt som du gjorde för mig genom att säga 'Börja här'?

@axbom content warnings.

I guess some general etiquette stuff. Like when following a locked account, ask if it's okay. Etc.

But oh yeah, you can have a public account but still use locked posts and unlisted.

@axbom Kanske understryka att decentraliserade medier i högre grad än centraliserade blir vad vi själva gör dom till. Alltså att den ökande friheten medför ett ökat individuellt ansvar att bidra, stötta andra och dela insikter och kunskap. Att vi bör inta ett deltagar/medskaparperspektiv snarare än det där passiva kundperspektivet vi annars är vana vid. Att den primära frågan inte är ”Vad kan Mastodon göra för mig?”utan ”Vad kan jag göra för Mastodon?”

@akenyg Gillar’t. Inser att mina fem minuter växer med varje återkoppling 😂

@axbom Haha tänkte lite samma. Att det kan bli läge för en extended version också ;) Förresten, visst hade du sett den här suveräna webinarieserien från METRO? metro.org/decentralizedweb

@akenyg @axbom En långfilm! Eller kanske Netflixs räddning. En ny serie på 5 säsonger.

@iakonkret @axbom och vi skriver just nu det första avsnittet i den nya dramadokumentären :D

@axbom @akenyg För just mig, som får flödet från mina Mastodon vänner via mina egen-hostade instanser av Pleroma och/eller Friendica tänkte jag att “Fediverse är större än Mastodon”, men jag tänkte också att “det skulle inte rymmas inom 5 min”, och Mastodon är ju trots allt störst så vi får ta vinsten vi får. 😆

@mathias @axbom Ja fast det är nog viktigt ändå att från början få Mastodon insatt i den den större kontexten, Fediversum. Synliggöra portabiliteten, hur allt kan kommunicera med allt utan corporate walls och plattformsinlåsningar.

Sign in to participate in the conversation
Axbom Social

The Mastodon home of Per Axbom